Ez a japán marhahús marhahús csíkok shiitake gombával és szójababbal sütve szuper egy gyors és egyszerű étel. Tálaljuk rizstésztával vagy párolt rizzsel. Szójabab helyett használhatunk zöldbabot vagy zöldborsót is.
Hozzávalók
- 350 g marhahús csíkok
- 1 teáskanál Shichimi Togarashi ( Japán 7 fűszerkeverék)
- 2 evőkanál repceolaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 100 g shiitake gomba
- 100 g szójabab vagy edamame bab
- 1 lime (zöldcitrom) leve
- 2 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 evőkanál Mirin vagy rizsbor
Elkészítés
- Az olaj felét felhevítjük egy wokban. Amikor forró, hozzáadjuk a marhahúst és a fűszerkeveréket. Kevergetve barnára sütjük kb 2-3 percig. A marhahúst egy tányérra kiszedjük és pihentetjük.
- A wokba öntjük a maradék olajat, majd beletesszük a gombát és a babot.
- Pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a szójaszószt és a lime levét.
- Lefedve további 2 percig pároljuk.
- Visszatesszük a marhahúst, és hozzáadjuk a mirint vagy a rizsbort.
- Hagyjuk 2-3 percig buborékolni, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu