Ez a Japán bab és tofu saláta egy tipikus alapétel, ami rendszeresen szerepel a híres bento dobozban vagy gyorséttermek menüin. Nagyon egyszerű saját kezűleg is elkészíteni! Tengeri hínár ázsiai delikben kapható.
Hozzávalók
- 1 bögre fagyasztott edamame (zsenge szójabab)
- 1 tk szárított wakame (tengeti hínár)
- 3 szál újhagyma
- 50 g kemény tofu
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 evőkanál rizsborecet
- 1 tk Mirin vagy hasonló rizsbor
- 1 tk szezámolaj
- 1 tk szezámmag
- Zöld-citrom leve
Elkészítés
- Kb 3 percig a szójababot vízgőz felett pároljuk vagy forralt vízben blansírozzuk. Nem szabad túl puhára főzni! Leöblítjük hideg víz alatt. Lecsepegtetjük, és a babszemeket egy tálba tesszük.
- Egy másik tálba szórjuk a szárított wakamet, és kevés forrásban lévő vízzel leöntjük, pihentjük.
- Az újhagymákat vékonyan felszeleteljük, majd a babhoz adjuk.
- A tofut 1 cm-es kockákra vágjuk, a babhoz adjuk.
- Összekeverjük a szójaszószt, rizsborecetet, Mirint, szezámmagot és a szezámolajat, majd a salátára öntjük, elkeverjük. Megkóstoljuk, és ízlés szerint adunk hozzá még zölkdcitromlevet.
- A wakamet lecsepegtetjük, és a salátába keverjük.
- Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu