Ez az indiai párolt spenót tálalható köretként egy indiai menüben, vagy joghurttal elkeverve finom raitát kapunk. Ezenkívül használhatjuk töltelékként naan kenyér tésztában, szamosában, palacsintában, puffancsban stb.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 2 cm gyömbér, apróra vágva
- ½ teáskanál római köménymag
- ½ teáskanál koriandermag
- 2 csipet szárított chilipehely
- ½ teáskanál paprika
- ¼ teáskanál kurkuma por
- 200g bébi spenót
- Citromlé
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon, felhevítjük az olajat, majd egy percig megpirítjuk a gyömbért, fokhagymát, chilipehelyet és a köménymagot.
- Hozzáadjuk a paprikát és a kurkumát és néhány másodpercig keverjük.
- Hozzáadjuk a spenótot és a citromlevet, és lefedve körülbelül 5 percig pároljuk, amíg a spenót megfonnyad.
- Sózzuk, borsozzuk, majd melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu