A húsvéti csokitojás sokak kedvence. A következő szuper egyszerű húsvéti tojás trüffel nem igényel sütést, de sok munkát sem. Az eredmény viszont sokkal jobb, mint egy bolti termék. Gyerekek, felnőttek, locsolkodók számára is tuti ínyencség.
Hozzávalók
- 15 dkg étcsokoládé
- 1.5 dl sűrű tejszín
- 2.5 dkg vaj
- 1 tk méz
- 1 ek narancslikőr (opcionális)
- Kb fél tábla fehér csoki
Elkészítés
- A csokit darabokra törjük, egy keverő tálba szórjuk.
- A vajat, mézet és tejszínt forráspontig melegítjük – majd egyből a csokira öntjük.
- Hozzáadjuk a likőrt, elkeverjük.
- Amikor kihűlt, a hűtőszekrénybe tesszük – kb 4 órán át pihentetjük.
- Amikor a csokimassza majdnem szilárd, a két tenyerünk között gyorsan tojásformákat formálunk belőle. A tojásokat a fagyasztóba tesszük kb 20 percre.
- A fehér csokoládét megolvasztjuk, ezzel a tojásokat dekoráljuk – pl belemárthatjuk a tojásokat, vagy pöttyöket, csíkokat, absztrakt mintákat rajzolhatunk, csurgathatunk rájuk.
Tippek
- Csakis szuper minőségű csokoládét alkalmazzunk – a kakaótartalma legyen minimum 75%-os.
- Fontos, hogy a tejszín sűrű legyen, különben a massza nem lesz elég kemény. Normál tejszínt sűrűbbé tehetünk mascarpone-val!
- A tojások formálásában gyerekek is szíves en segítenek – de gyorsan kell dolgozni, mert a csoki megolvad (Fontos:kézmosás szükséges formázás előtt is!)
- A húsvéti tojás trüffel remek ajándék locsolkodók számára, vagy szuper nassolnivaló lehet az ünnepek alatt. Gyerekek számára hagyjuk ki az alkoholt – vagy külön adagokat készítsünk!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu