Ezek a húsgolyók pikáns karfiol mártásban Marokkói ízeket varázsolnak az aszatalunkra. Az étel elkészíthető vegán vagy marhahúsból, csirkehúsból és sertéshúsból készült húsgolyókkal is, ami lehet maradék, konyhakész vagy házilag összeállított verzió. Rizzsel, kuszkusszal vagy lapos kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej közepes karfiol
- 1 sárgarépa
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 tk szárított majoránna
- 1 tk sűrített paradicsom
- 2 tk Harissa paszta
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 csillagánizs
- 1 tk őrölt római köménymag
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 konzerv paradicsom
- 1 fahéjrúd
- 1 csillagánizs
- 1 marék zöldpetrezselyem
- 18-20 főzésre konyhakész húsgolyók (sertés, bárány, marha, csirke vagy növényi alapú)
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- A karfiolt, sárgarépát és a kaliforniai paprikát durván felaprítjuk.
- Egy nagy lábasban kevés olajat felhevítünk, majd a hagymát 5 percig megdinszteljük. Amikor már puha, hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott zöldségeket. 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a Harissát és a sűrített paradicsomot.
- Körülbelül egy percig keverjük, hogy a zöldségeket jól bevonják a fűszerek, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, fahéjrudat és a csillagánizst.
- Hozzáadjuk a narancs levélt és héját. Adunk hozzá kevés vizet, ha szükséges. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Felforraljuk, lefedjük és körülbelül 25 percig főzzük, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Lekapcsoljuk a tűzhelyt, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet.
- Botturmixszal sűrű, krémes mártássá pürézzük. Lefedjük és pihentetjük, vagy hűlni hagyjuk és felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
- A húsgolyókat a csomagoláson található utasítás szerint kisütjük vagy grillezük, majd hozzáadjuk a mártáshoz és átmelegítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu