Ezek a húsgolyók paprika mártásban brokkolival ideálisak egy hétköznapi családi vacsorára vagy hétvégi laza összejövetelekre. A húsgolyókat külön kisütjük, így azok lehetnek növényi, sertés, marha, csirke vagy bárány alapú változatok. Ezek lehetnek konyhakészek vagy házilag összeállított gombócok, akár fasírozott is. Továbbá a mártás előre elkészíthető, így csak fel kell melegíteni. Tálaljuk tésztával, rizzsel vagy lapos kenyérrel!
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál zellerszár
- 1 nagy piros kaliforniai paprika
- 1 közepes sárgarépa
- ½ közepes rutabaga (vagy még egy sárgarépa)
- 1 tk szárított oregánó vagy friss kakukkfű levél
- 2 tk alapleves por
- 1 bögre passzírozott paradicsom
- 2 bögre víz
- 1 csomag húsgombóc (vagy növényi alapú alternatíva), kb 18db
- 20 dkg zsenge, hosszú szárú brokkoli
- 1 marék zöldpetrezselyemlevél
- Só bors
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát, zellert, sárgarépát, rutabagát és a pirospaprikát felaprítjuk.
- Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd a hagymát és a zellerszárat 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a többi apróra vágott zöldséget és az oregánót, majd pár percig keverjük.
- Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, alapleves port és a vizet. Felforraljuk és körülbelül 15 percig főzzük.
- Közben megsütjük a húsgolyókat a csomagoláson található utasítás szerint.
- A brokkolit forrásban lévő víz felett 5 percig gőzöljük, majd melegen tartjuk.
- Amikor a zöldségek megpuhultak a paprikás mártásban, lekapcsoljuk a tűzhelyt és hozzáadjuk a friss zöldpetrezselyemleveleket.
- Botturmixszal sűrű mártássá pürézzük. Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
- A húsgolyókat a paprika mártással és a brokkolival tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu