
A hoisin szósz a kínai konyha egyik alapétele, amivel nagyon sok minden fel lehet dobni. Ez a hoisin szószos csirke zöldségekkel wokban készül, „stir-fry” módszerrel, így villámgyorsan összedobható. Jól passzol egy kínai vendégváró menübe, vagy tálalhatjuk hétköznapi vacsorára párolt jázmin rizzsel vagy tésztával.
Hozzávalók
- 2 csirkemell filé
- 4 evőkanál Hoisin szósz
- 1 tk szezámmag olaj
- 1 evőkanál növényi olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 tk rizsecet
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis szál sárgarépa
- 200 g vegyes zöldek (például cukorborsó, hóborsó, brokkoli, zöldbab)
- 1 marék babcsíra
Elkészítés
- A csirkemelleket kis, hosszú csíkokra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hoisin szósz felét és a szezámolajat. Jól összekeverjük és félretesszük.
- Meghámozzuk, majd felszeleteljük a hagymát és a fokhagymát.
- A sárgarépát és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk.
- Egy wokban, magas hőfokon, a csirkét 3-5 percig kevergetve sütjük, majd a keletkezett mártással együtt egy tálba kiszedjük.
- A wokban felhevítjük a növényi olajat, majd pár percig kevergetve megpirítjuk a hagymát, gyömbért és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a sárgarépát és a paprikát, majd 3 percig kevergetve pirítjuk.
- Hozzáadjuk a szójaszószt és a rizsecetet, összekeverjük, adunk hozzá kevés vizet és a vegyes zöldségeket. Belekeverjük a maradék hoisin szószt.
- Lefedjük, és alacsony hőfokon 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a babcsírát és még 2 percig főzzük.
- Amikor a zöldségek megpuhultak de még harapósak, visszatesszük a csirkét és a mártást, és kevergetve még egy percig sütjük.
- Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
