Ha egy könnyű, egészséges és vegán ételre vágyunk, ez a héjában sült édesburgonya fekete babbal minden elvárást kipipál. 30 percen belül elkészül; finom, kiadós és egészséges. A csípőssége könnyen módosítható – adhatunk hozzá még több chiliport, vagy tálaljuk szeletelt jalapeno paprikával.
Hozzávalók
- 4 közepes édesburgonya
- 2 konzerv fekete bab, lecsepegtetve
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 cukkini
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- ½ tk chili por (opcionális)
- Só & bors
- 1 bögre passzírozott paradicsom
- ½ bögre víz
- Apróra vágott korianderlevél
Elkészítés
- Az édesburgonyákat vízszintesen kettévágjuk és egy tepsibe tesszük. Megkenjük őket kevés olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt puhára sütjük.
- Közben elkészítjük a paradicsomos babot. A hagymát vékonyra szeleteljük, a kaliforniai paprikát és a cukkinit felkockázzuk. A fokhagymát finomra vágjuk.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd 5 percig óvatosan megdinszteljük a hagymát és a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, cukkinit és a fűszereket. 30 másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és további 30 másodpercig keverjük.
- Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, és felforraljuk.
- Körülbelül 20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és egy sűrű mártást kapunk.
- Amikor az édesburgonya héja ropogós, a húsa puha, kivesszük a sütőből.
- Az édesburgonyát a paradicsomos babbal tálaljuk, friss korianderlevéllel megszórva.
- Csípős változathoz tehetünk bele szeletelt (konzerv) jalapeno paprikát, vegetáriánus változathoz pedig tejföllel vagy reszelt sajttal is tálalhatjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu