Uborkasalátát sokféle módon lehet készíteni. A következő hagymás uborkasaláta egy mediterrán verzió, különösen passzol grillezett halak vagy halas pástétomok mellé..
Hozzávalók
- 1 kisebb kígyóuborka
- 2 ek almaborecet
- 1 tk nádcukor
- Fél lilahagyma
- 1 ek aprított kapor
- 1 ek ecetes kapribogyó (opcionális)
Elkészítés
- Az uborkát hosszában félbevágjuk, a magházát kikaparjuk. Félhold alakokra vékonyan felszeleteljük.
- A hagymát vékony karikákra felszeleteljük.
- A hagyma és uborka szeleteket egy üvegtálba szórjuk. Hozzáadjuk a kapribogyókat.
- Az ecetet a cukorral és kaporral elkeverjük, ezzel leöntjük az uborkasalátát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan, de óvatosan elkeverjük.
- Lefedjük, és minimum1-2 órán át puhulni hagyjuk (de még jobb egy éjszakán keresztül).
Tippek
- Az uborkát megpucolhatjuk, így puhább lesz a húsa – de ne feledjük, a héjában van a legtöbb vitamin!
- Pihentetés közben tároljuk a hűtőszekrényben, és néha-néha keverjük át!
- Almaborecet helyett alkalmazhatunk fehérborecetet.
- A hagymás uborkasaláta remekül kísér grillezett halakat, tengeri herkentyűket, halas pástétomokat – de felhasználhatjuk savanyúságként húsokhoz vagy pl hamburgerbe töltve. Továbbá remekül feldob egy zöldsalátát is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu