A nyári leveseink egyik különlegessége a gyömbéres sárgadinnye leves. Elkészítése roppant gyors (5 perc) és egyszerű – se főzni nem kell, se macerás hadműveleteket végezni, így azok is el tudják készíteni, akik nem szoktak vagy nem szeretnek főzicskélni. De megéri az 5 perc „fáradozást”, mert az eredmény isteni finom – perfekt forró, nyári estéken..
Hozzávalók
-
1 közepes sárgadinnye
-
1 dl görög joghurt (vagy krémes)
-
3 ek frissen préselt citromlé
-
1 tk reszelt gyömbér
-
Aprított mentalevelek
Elkészítés
-
Vágjuk félbe a sárgadinnyét, magozzuk ki, majd egy kanállal kaparjuk ki a húsát.
-
Öntsük össze a joghurttal és a reszelt gyömbérrel, majd egy robotgéppel, vagy kéziturmix-szal dolgozzuk el krémessé.
-
Tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.
-
Tálaláskor díszítsük aprított mentalevelekkel.
Tippek
-
Ázsiai változat – a gyömbér már egy ázsiai dimenziót nyújt a levesnek, de ha a joghurtot helyettesítjük kókusztejjel, egy másik nagyon finom levest kapunk!
-
A levest tálaljuk előételként, vagy fogyasszuk önmagában frissítőként!
-
A kókusztejes változat méregtelenítésre is alkalmas.
-
Mindkét változat nagyon egészséges, így mindenkinek ajánljuk, akik egészséges életmódot folytatnak, vagy diétáznak, kúráznak. Egyéb egészséges levesek>>
A gyömbéres sárgadinnye leves egy vendégváró (sőt ünnepi) menüben is megállja a helyét! Mivel elrontani nem lehet, és tuti finom, így a tuti receptek gyűjteményünkben is helyet kapott!