
Ez a vegán gyömbéres-barackos zabpehelykeksz kissé pikáns, de nagyon finom és egészséges. Ideális a reggeli kávénk mellé vagy egészséges nassolnivalóként a nap folyamán. Légmentes dobozban kb 3 napig tárolható.
Hozzávalók
- 3 db érett banán
- 1 tk fahéj
- ½ teáskanál gyömbérpor
- 1 tk vanília esszencia
- 1,5 csésze zabpehely
- 3 evőkanál repceolaj
- ½ csésze zabtej (kb.)
- 3 evőkanál apróra vágott kandírozott gyömbérkockák
- 1 marék aszalt sárgabarack, apróra vágva
- 1 marék dió vagy mogyoró, aprítva
Elkészítés
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A banánt villával pépesre törjük.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, fahéjat, gyömbért, vaníliát és a zabtejet, majd alaposan összekeverjük.
- A masszát néhány percig pihentetjük.
- Ha túl sűrű a massza, adunk hozzá még zabtejet. Sűrűnek, de könnyen formálhatónak kell lennie.
- Belekeverjük az apróra vágott sárgabarackot, diót és a kandírozott gyömbért.
- Kezünkkel egyenlő nagyságú golyókat formázunk, amiket a tenyereink között korongokká nyomunk. Ezeket az előkészített tepsibe tesszük.
- Kb. 20 percig aranybarnára sütjük a kekszeket, amiket sütés után egy rácson hagyunk kihűlni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
