Ez a grillezett spárga és cukkini buggyantott tojással tálalva egy kiadós reggeli lehet. Ráadásul 15 percen belül elkészül, így ideális lusta hétvégékre vagy ünnepi villásreggelire. Tálalhatjuk pirítóssal, angol muffinnal, bagellel, ciabatta illetve briós zsemlével.
Hozzávalók
- 1 cukkini
- 1 csokor zöld spárga
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott kapor vagy bazsalikomlevél
- 2 bagel, briós vagy angol muffin
- 1 evőkanál zöld pesto
- 2 tojás
Elkészítés
- Egy serpenyőt felhevítünk, miközben olajjal a spárgákat megkenjük, majd pár percig kissé puhára sütjük (maradjanak harapósak!). Félretesszük, letakarjuk.
- A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, megkenjük olajjal, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát az utolsó néhány másodperben. A spárgához adjuk, melegen tartjuk.
- Kb 5cm mélységnyi vizet öntünk egy lábasba, majd felforraljuk. Adunk hozzá egy kanál ecetet, megkeverjük egy fakanállal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat (ezeket először érdemes egy kis csészébe feltörni). 2 percig főzzük őket.
- Amíg a tojás fő, a zsemléket vagy bagelt félbevágjuk és enyhén megpirítjuk. Az alsó feleket megkenjük kevés pestoval, és réteszünk egy réteg cukkinit, majd egy réteg spárgát. Megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel.
- A buggyantott tojásokat szűrőkanállal kivesszük a vízből, és óvatosan a spárga tetejére helyezzük.
- Egy csipet sóval és frissen őrölt borssal azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu