
Ez a sült vagy grillezett paprikás, hagymás humusz nagyon egyszerűen elkészíthető, különösen, ha maradék sült zöldségeket használunk. Tálaljuk mártogatósként sós rágcsálnivalókkal vagy mártásként grillezett húsok, halak, falafel stb mellé.
Hozzávalók
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál tahini
- 1 doboz csicseriborsó
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 1 csipetnyi cayenne paprika
- ½ citrom leve
- 1 marék zöldpetrezselyemlevél
- Só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra vagy közepes grill állítjuk.
- A pirospaprikát és a hagymát félbevágjuk. Ezeket egy tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk az olaj felével.
- A sütőben körülbelül 25 percig puhára sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni, és eltávolítjuk a héjukat. Ezt akár 3 nappal előre elkészíthetjük, és a sült zöldségeket a hűtőszekrényben tároljuk.
- A hagyma és a pirospaprika húsát aprítógépbe tesszük, és pürézzük.
- A csicseriborsót lecsepegtetjük, leöblítjük, a tahinivel, római köménnyel, cayenne-nel, citromlével és zöldpetrezselyemmel együtt a paprikás püréhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá egy kanál vizet.
- Ismételten pürézzük. Egy kissé szemcsés, krémes pasztát kell kapnunk – lehet, hogy több vizet kell adnunk hozzá.
- Megkóstoljuk és ízlés szerint módosítjuk a fűszerezést.
- Zöldpetrezselyemlevéllel és egy csipet cayenne-nel vagy fűszerpaprikával megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
