
A vegetáriánus vagy vegán tésztaételek nagyon könnyen elkészíthetők, és nagyon táplálóak is lehetnek, ha egészséges tésztafélét használunk. Én pl barna rizs tésztát szoktam használni, ami gluténmentes, alacsony glikémiás index-szel, és nincs kukorociás íze. Ez a grillezett paprikás-articsókás spagetti tökéletes azokon a napokon, amikor nincs időnk főzni, vagy nincs elég friss zöldség a hűtőben/kamrában, így üveges/befőzött alapanyagokat kell hasznosítanunk. A kamrában mindig érdemes tartani pesztót (normált és vegánt), továbbá üvegben eltett grillezett paprikát, articsókát, olajbogyót, amikből fantasztikus ételeket lehet varázsolni.
Hozzávalók
- 200 g tetszőleges tészta (lehet gluténmentes is)
- 1 grillezett paprika
- 75 g sült articsóka (üveges vagy házi készítésű)
- 2 evőkanál (vegán) peszto
- 3 evőkanál olajbogyó
- 2 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
- 1 citrom leve és reszelt héja
- Őrölt bors
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük.
- Közben a grillezett paprikát és az articsókát lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük.
- Egy nagy tálban összekeverjük a pestót a citrom levével és reszelt héjával.
- Amikor a tészta al dente, leszűrjük, majd hozzáadjuk a citromos pesztóhoz, és jól összeforgatjuk.
- Belekeverjük az apróra vágott articsókát és paprikát, majd az olajbogyókat és a bazsalikomleveleket.
- Őrölt borssal és bazsalikomlevéllel díszítjük. (Ízlés szerint a tetejére szórhatunk reszelt parmezánt vagy vegán sajtot).
Kapcsolatos receptek
