Jó, ha mindig van néhány kis üveg grillezett zöldség a kamrában, mert ha a barátok beugranak egy italra, vagy ha valami előételt szeretnénk hipp-hopp készíteni, akkor jól jönnek ezek az olajban elett finomságok. Ez a mediterrán grillezett paprika és articsóka saláta rendkívül egyszerű és mindössze 5 perc alatt összedobható – tálalhatjuk crostinin, sós kekszen, vagy laposkenyérbe töltve ( pl egy laza ebédre).
Hozzávalók
- ½ üveg grillezett articsóka, olajban eltett
- 2 grillezett paprika (házi vagy üveges)
- 6 db félig aszalt paradicsom, olajban eltett
- ½ csésze fekete vagy zöld olajbogyó kimagozva
Az öntethez:
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 1 fokhagyma, préselve
- 1 tk olasz fűszerkeverék vagy szárított oregánó
- Só, bors
Elkészítés
- A grillezett zöldségeket és a paradicsomot lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk vagy vékonyra szeleteljük őket.
- Egy tálban összekeverjük az olajbogyókkal.
- Hozzáadjuk az olajat, fűszereket és a citromlevet. Ízlés szerint használhatjuk az üvegekből az olajat – de ezeknek néha kissé fura ízük van, ezért először kóstoljuk meg!
- Jól átforgatjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu