A mexikói konyha alapsalátája a salsa, amely áltatában aprított paradicsom, hagyma, fokhagyma, chili és friss koriander levelek keveréke, Ehhez szoktak még néha adni kaliforniai paprikát, feketebabot vagy kukoricát is. Ez a grillezett kukorica saláta a salsának egy olaszos verziója, amiben lime helyett balzsamecetet, koriander helyett bazsalikomot alkalmazunk. A recepthez érdemes maradék vagy előre grillezett kukoricát használni – ez elkészíthető grillsütőn vagy grill serpenyőben. Lásd grillezett kukorica>>
A saláta néhány perc alatt összedobható – ideális köret lehet grillezett halakhoz és húsok mellé, vagy töltelék, szendvicsekbe, tekercsekbe stb
Hozzávalók
- 1 db grillezett kukorica
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
- 1 csipet szárított chili pehely (elhagyható)
- Só, bors
Elkészítés
- A kukoricaszemeket éles késsel levágjuk a csutkáról.
- A paradicsomot apró darabokra vagy gerezdekre vágjuk.
- Egy tálban összekeverjük a kukoricát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a balzsamecetet, chilit (ha használunk) és az apróra vágott bazsalikomleveleket.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges adunk még hozzá ecetet vagy olajat.
- Összekeverjük.
- Adhatunk hozzá egy finomra vágott jalapeno chilit, ha kigazán csípősen szeretnénk a salátát.
- Ízlés szerint kiegészíthetjük apróra vágott újhagymával vagy mogyoróhagymával.
Kapcsolatos receptek