Ez a grillezett fokhagymás lencselepény nagyon könnyű elkészíthető. Gluténmentes, vegán, alacsony szénhidráttartalmú és alacsony kalóriatartalmú, így a legtöbb étrendbe passzol. A grillezett fokhagyma különleges ízeket ad neki. Használhatjuk tortillalap helyett, tekercsekhez vagy levesek, egytálételek mellé kenyér helyett.
Hozzávalók
- ½ bögre vöröslencse
- 1 bögre víz
- ½ fej grillezett fokhagyma
- csipetnyi só
- 1 marék koriander vagy zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- A lencsét leöblítjük majd lecsepegtetjük. Egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük a vízzel együtt. 3 órán át pihentetjük.
- Közben grillsütőn vagy a sütőben megsütjük a fokhagymát, és hagyjuk kihűlni.
- A fokhagymagerezdek felét félretesszük, és egyéb ételekhez hasznosítjuk. A másik felét gerezdekre bontjuk, és ujjainkkal kinyomjuk a húst héjból.
- A puha fokhagymahúst a lencséhez adjuk, egy csipet sóval és frissen őrölt borssal együtt.
- Addig pürézzük, amíg egy sima, palacsintaszerű tésztát nem kapunk.
- Belekeverünk egy kanál növényi olajat (ez nem muszáj, de segít, hogy ne tapadjon a lepény a serpenyőbe).
- Hozzáadjuk a zöldfűszert, és pár másodpercig ismételten pürézzük.
- Egy tapadásmentes palacsintasütőt vagy serpenyőt enyhén bepermetezünk olajjal. Fontos, hogy tapadásmentes serpenyőt használjunk, különben a tészta leragad!
- A serpenyőt közepes lángon felhevítjük. Amikor forró, egy merőkanálnyi tésztát kanalazunk a serpenyőbe. A kanál hátuljával vékony kör alakú lepényt képzünk.
- Körülbelül 3 percig sütjük, vagy amíg a felülete már nem folyékony, és a lepény egy spatulával könnyen mozgatható.
- A lepényt megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük.
- A lencselepényt a spatulával egy tányérra kiszedjük, és további lepényeket sütünk a maradék tésztából.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu