Egy grillezés után megmaradt csirkecombokból finom ételeket készíthetünk. Például ez a meleg grillezett csirkecomb és burgonya saláta nagyon könnyen összedobható. Mexikói jellegű, így guacamole-t és salsát is találhatunk mellé.
Hozzávalók
- 4 grillezett csirkecomb
- 500 g újburgonya
- 1 babérlevél
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk chipotle paszta
- 1 bögre passzírozott paradicsom
- 1 konzerv fekete bab, lecsepegtetve
- 1 kis konzerv kukorica (vagy 1 grillezett kukorica)
- 1 marék korianderlevél
- 1 lime
- Só, bors
Elkészítés
- A csirkehúst kis darabokra vágjuk és félretesszük.
- A burgonyát falatnyi nagyságú darabokra vágjuk, majd a babérlevéllel együtt egy lábas vízbe tesszük és felforraljuk. 10-15 percig puhára főzzük.
- Közben a hagymát vékonyan felszeleteljük, a pirospaprikát és a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük a hagymát és a pirospaprikát kb 5 percig. Hozzáadjuk a fokhagymát, még egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a chipotle pasztát és 30 másodpercig kevergetjük.
- Beleöntjük a paradicsomot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá egy pohár vizet és felforraljuk..
- Fedő alatt további 5 percig főzzük, vagy amíg egy sűrű mártást nem kapunk.
- Hozzáadjuk a babot és a kukoricát. (Ha grillezett kukoricát használunk – éles késsel óvatosan levágjuk le a szemeket a csutkáról, majd a mártáshoz adjuk.)
- Amikor a burgonya megfőtt, lecsepegtetjük, és belekeverjük a mártásba.
- Hozzáadjuk a csirkedarabokat és a friss korianderleveleket. Összekeverjük.
- Zöldciromlével meglocsolva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu