Ez a grillezett ananász saláta a salsa egyik érdekes verziója, amely remekül passzol hamburgerekbe, grillkolbászok, nyársak és sertéssültek mellé. Tálalhatjuk lapos kenyérben, tortilla tekercsben és zsemlében is felvágottal (például sonka, szalámi, fasírt stb.). Lila újhagymával készítettem, aminek az íze enyhébb, így nem a hagyma domináló összetevő! Ez a saláta ideális bulikra, piknikre és kirándulásokra is.
Hozzávalók
- ½ érett ananász
- 1 piros kaliforniai paprika, negyedelve
- 1 kis lilahagyma vagy 4 újhagyma
- 1 zöld chili (jalapeno)
- 1 marék friss korianderlevél, apróra vágva
- 1 lime leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- ¼ teáskanál őrölt gyömbér
- ¼ teáskanál őrölt római kömény
- ¼ teáskanál őrölt koriander
- ¼ teáskanál füstölt paprika
- Só és bors, ízlés szerint
Elkészítés
- Megpucoljuk, majd fel szeleteljük karikákra az ananászt. A pirospaprikát negyedeljük. Mindkettőt megkenjük kevés olajjal.
- Egy grillserpenyőt felhevítünk majd az ananászszeleteket és a paprika darabokat csíkosra grillezzük. A chili paprikát is grillezhetjük, ha úgy jobban ízlik.
- Közben a hagymát és a korianderlevelet apróra vágjuk, majd egy keverőtálba szórjuk. Ha nem grillezzük a chili paprikát, akkor eltávolítjuk a magokat, majd felaprítjuk a húsát, és a keverőtálba szórjuk.
- A grillezett ananászt és paprikát (és chilit) egy vágódeszkára tesszük, és hagyjuk kihűlni. A pirospaprika és a chili héját eltávolítjuk, majd a húsukat felaprítjuk. Ezeket a tálba szórjuk.
- Az ananászhúst levágjuk a középső, kemény részről, amit kidobunk. Az ananászhúst apróra vágjuk, és a keverőtálba szórjuk .
- Hozzáadjuk a fűszereket, olajat és a lime levét, majd sózzuk, borsozzuk, és óvatosan összeforgatjuk.
- Tálalás előtt legalább 30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu