
A házi granola jóval egészségesebb és olcsóbb(!) mint a bolti termékek, és nagyon egyszerű összedobni. Valójában csak zabpehely, diók, mogyorók, fűszer porok, aszalt gyümölcsök és méz keveréke, amit ropogósra sütünk – ezek kombinációja rengeteg verziót eredményezhet. Ez a granola áfonyával és pisztáciával kiegészítve 20 percen belül összedobható, és légmentesen záródó dobozban vagy csatos üvegben körülbelül együk-két hétig tárolható. Egészséges és finom, tökéletes reggelire (tejjel, kefirrel, joghurttal elkeverve) vagy desszertekhez.
Hozzávalók
- 2 csésze hengerelt zabpehely
- 1 csipet só
- ½ teáskanál fahéj
- ⅓ csésze olaj
- 4 evőkanál méz vagy juharszirup
- ½ csésze pisztácia bél
- ½ csésze aszalt vörösáfonya
Elkészítés
- A sütőt 160 C fokra előmelegítjük, majd egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, sót és a fahéjat.
- Hozzáadjuk az olajat, a mézet/juharszirupot. Jól összekeverjük.
- A masszát a tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, a kanál aljával kissé lenyomva (így még ropogósabb lesz!).
- 10 percig sütjük, majd fellazítjuk és átforgatjuk. Hozzáadjuk a pisztáciát.
- További 10 percig sütjük.
- Kikapcsoljuk a sütőt, hozzáadjuk az áfonyát és visszatesszük a tepsit a sütőbe 5 percre.
- A tepsit kivesszük a sütőből és a granolát hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben, majd átszedjük egy csatos üvegbe.
Kapcsolatos receptek
- Zabpehely receptek
- Áfonya receptek
