Ez a gombával és csicseriborsóval töltött cukkini vegán, alacsony kalóriatartalmú, glutén-, dió-, tej- és cukormentes. Egy adag mindössze 65 kCal, így ideális diétázók és egészséges étrendet követők számára. Az általam összekevert fűszerek körülbelül 20 kCal-t tartalmaznak – ha pontosak akarunk lenni, akkor 1 ek curryport alkalmazzunk a fűszerek helyett. Önmagában is nagyon laktató, vagy tálalhatjuk barna rizzsel, ha nem kell a kalóriákat számolgatnunk.
Hozzávalók
- 2 nagy cukkini
A töltelékhez:
- 15 g olajspray (15 kCal)
- 1 gerezd fokhagyma (5 kCal)
- 1 kis póréhagyma (100g-22 kCal)
- 100 g gomba (15 kCal)
- 240 g lecsepegtetett konzerv csicseriborsó (173 kCal)
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- ¼ teáskanál chili por
- ¼ teáskanál kurkuma
- ½ tk fűszerpaprika
- 150 g cukkini hús (25 kCal)
- 10 g friss koriander (2 kCal)
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A cukkinit hosszában félbevágjuk. A húst kikaparjuk egy kanállal, majd felaprítjuk és félretesszük.
- A cukkini héját üreges oldalukkal felfelé egy sütőformába tesszük.
- A póréhagymát, fokhagymát és a gombát apróra vágjuk.
- Ezeket egy serpenyőbe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, majd fedő alatt 10 percig lassan megdinszteljük.
- Belekeverjük a fűszereket és a csicseriborsót, a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a felaprított friss koriandert.
- A keveréket a cukkini üregekbe kanalazzuk.
- Körülbelül 25-30 percig sütjük, amíg a cukkini megpuhul.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Cukkini receptek
- Gomba receptek
- Csicseriborsó receptek
- Töltött zöldségek
- Vegán receptek
- Diétás receptek