Ez a gombás krumplisaláta tökéletes nyári grillpartikon, mivel nagyon jól passzol grillezett sertéshúshoz, csirkehúshoz vagy halhoz. Vegán főételként is tálalható, zöldsaláta kíséretében. A gombához tehetünk egy kanál dijoni mustárt, különösen, ha sertéshús vagy steak köreteként tálaljuk.
Hozzávalók
- 450 g újburgonya
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 150 g szeletelt gomba
- 4 szál kakukkfű
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál dijoni mustár (opcionális)
- 1 csipet chili pehely (opcionális)
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A burgonyákat egy lábas vízben felforraljuk, majd körülbelül 10-15 percig rotyogtatjuk. Amikor puhák, lecsepegtetjük.
- Közben a hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és alacsony hőfokon puhára pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfű leveleket. Egy percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a gombát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a citromlevet (és mustárt vagy chilit, ha használunk), majd fedő alatt körülbelül 10 percig pároljuk.
- A lecsepegtetett burgonyát, ha szükséges, falatnyi darabokra vágjuk.
- Ezeket a gombás keverékhez adjuk az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt, és jól összeforgatjuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk. Melegen és langyosan is tálalható.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu