Ez a gnocchi cukkinis mascarpone mártással egy szupergyors étel, mindössze 5 perc alatt elkészíthető! Tökéletes rohanós vagy lusta napokon. Használhatunk házi készítésű gnocchit vagy boltban vásárolt és gluténmentes változatot is. Zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 400 g gnocchi (lehet gluténmentes is)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vörös chili
- 1 közepes cukkini
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja
- 100g mascarpone
- Citromlé, ízlés szerint
- Só bors
- Tálalás: reszelt parmezán, bazsalikomlevél
Elkészítés
- Zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk a cukkinit.
- Kimagozzuk, majd vékonyan felszeleteljük a chilit.
- Felaprítjuk az újhagymát és fokhagymát.
- A gnocchit a csomagolási utasítás szerint megfőzzük.
- Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A cukkinit és a chilit 3-5 perc alatt puhára sütjük. Hozzáadjuk az újhagymát, fokhagymát és a citromhéjat, egy percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a mascarponét, kevés citromlevet és gnocchi főzővizéből is egy keveset.
- Addig keverjük, amíg selymes, sűrű mártást kapunk.
- A gnocchit leszűrjük, és a mártáshoz adjuk, amivel alaposan bevonjuk őket.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Frissen reszelt parmezánnal, őrölt borssal és néhány bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu