Ez a glutén- és tejmentes mandulás gofri nagyon könnyű elkészíthető. Annyi cukrot adhatunk hozzá, amennyit szeretnénk, attól függően, hogy milyen feltéttel tálaljuk és mennyikre figyelünk derékbőségünkre! Én két kanál kókuszcukrot tettem bele.
Hozzávalók
- 1 csésze gluténmentes lisztkeverék
- 1 tk sütőpor
- ½ csésze őrölt mandula
- 2 nagy tojás
- 1 csésze mandulatej
- 1 tk vanília esszencia
- Cukor ízlés szerint
- Olaj spray
Elkészítés
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük és kb 10 percig pihentetjük.
- A gofrisütőt bemelegítjük. Ha túl sűrű a tészta, adunk hozzá még tejet (önthető legyen, de sűrűbb, mint a normál palacsintatészta).
- A sütőlapokat lefújjuk olajjal, majd az alsó lapot megtöltjük tésztával, és hagyjunk, hogy egyenletesen elterüljön.
- Lezárjuk a készüléket, és kb 3-5 percig sütjük (géptől függően).
- Amikor a gofri aranysárga, áttesszük egy tányérra, és újabb gofrit sütünk. Körülbelül 4 gofrit lehet készíteni a tésztából.
- Langyosan tálaljuk ízlés szerinti feltétekkel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu