Ez a gluténmentes répás-narancsos mini kuglóf tökéletes tavaszi-nyári kerti partikra, piknikre, és kirándulásokra. Nagyon egyszerűen összedobható a tészta, a sütemény pedig fantasztikusan néz ki, főleg ha cukormázzal, csokival, krémtúróval stb bevonjuk, és bogyókkal, virágokkal stb díszítjük. A tojást elhagyható a vegán változathoz.
Hozzávalók
- 1 csésze gluténmentes liszt
- 1 tk gluténmentes sütőpor
- ½ csésze őrölt mandula
- ½ csésze barnarizs liszt
- ½ csésze muscovado cukor
- 1 tk fahéj
- 2 narancs
- 2 sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília esszencia
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
- A sárgarépát lereszeljük.
- Meghámozzuk a narancsot, majd eltávolítjuk a fehér hártyákat és magokat.
- A narancshúst egy kis robotgépbe tesszük, és pürézzük. Ezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez a reszelt sárgarépával, olajjal, tojással és vaníliával együtt, majd összekeverjük.
- A keveréket szilikon mini kuglóf formákba kanalazzuk, amiket egy tepsibe helyezünk.
- A sütő közepén 20-25 perc alatt szép barnára sütjük. Amikor a közepébe szúrt nyárstű tisztán jön ki, akkor átsült a sütemény.
- Öt percig pihentetjük, majd a formából kinyomjuk a kuglófokat egy rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ízlés és/vagy alkalomnak megfelelően díszítjük, mázzal bevonjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu