A karácsonyi ünnepek után mindig marad vákuum csomagolt gesztenye vagy konyhakész gesztenyepüré, amiket rengeteg finom süti készítéséhez lehet felhasználni. Példa erre ez a gluténmentes gesztenyés brownie, amely tejtermék-mentes is.
Hozzávalók
- 200g étcsokoládé (min 70%)
- 2 db tojás
- 150 g tejmentes margarin
- 100 g puha barna cukor
- 150g gluténmentes liszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 100 g gesztenyepüré (cukormentes)
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A csokoládét forrásban lévő víz felett egy üvegtálban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összekeverjük és hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat krémesre keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt csokoládét. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Sima tésztává keverjük.
- Egy kis tálban a gesztenyepürét villával összetördeljük.
- Ezt a masszához keverjük.
- Egy négyzet alakú (kb. 22 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belekanalazzuk a masszát, és egy spatula segítségével egyenletesen elterítjük.
- Körülbelül 20 percig sütjük, amíg majdnem átsült (belül kicsit ragacsosnak kell maradnia).
- Egy rácson hűlni hagyjuk.
- Amikor teljesen kihűlt, kockákra szeleteljük.
- Mivel meglehetősen morzsál, érdemes a hűtőben pihentetni egy-két órán át, mielőtt felszeleteljük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu