Ez a gesztenyével és fügével töltött csirkemell bacon szalonnába tekerve egy fantasztikus recept, ideális téli ünnepi és vendégváró alkalmakra. Elkészíthető pulykamellel is, amely egy szuper főétel lehet azok számára, akik egyedül vagy kettesben ünneplik a karácsonyt. Kakukkfű helyett használhatunk más fűszernövényeket is, például tárkonyt, bazsalikomot vagy zöldpetrezselymet.
Hozzávalók (személyenként)
- 2 szelet bacon szalonna, lehetőleg füstölt
- 1 csirkemell filé
- 2 sült gesztenye (vagy konyhakész, vákuumban csomagolt)
- Néhány db kakukkfű levél
- 2 db aszalt füge
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A gesztenyét meghámozzuk és apróra vágjuk, majd a fügét is felaprítjuk.
- A csirkehúst 3-5 mm vastagra klopfoljuk.
- A szalonnákat egy vágódeszkára fektetjük, kissé átfedve egymást.
- A csirkemellet keresztben a bacon alsó végére helyezzük.
- A csirke közepére szórjuk a gesztenyét, kakukkfüvet és a fügét, majd sózzuk, borsozzuk.
- A csirkét feltekerjük a szalonnával, vastag kolbászformát alakítva.
- Enyhén kiolajozunk egy tapadásmentes serpenyőt, és a göngyöleget a serpenyőbe tesszük – az a rész ahol a bacon egymást átfedi, legyen alul, közvetlenül a serpenyőben. Körülbelül 5 percig sütjük közepes hőfokon, amíg lezárul az átfedés, majd néhányszor megfordítjuk, addig sütjük amíg a bacon szép barna és ropogós nem lesz.
- A göngyöleget egy kis tepsibe tesszük, és alufóliával lefedjük. A sütőben körülbelül 20 percig sütjük, amíg a csirke közepe is átsül.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu