Egy angolszász hagyományos karácsonyi menüben a kelbimbó ez egyik alapköret, amit szalonnával vagy sonkával ünnepiessé lehet varázsolni. Ez a gesztenyés kelbimbó sonkával lesz különleges. A kelbimbót előző nap meg lehet főzni, majd a sütőben elég csupán felmelegíteni a sonkával és a gesztenyével. Ez elvégezhető, amikor a pulyka/kacsa/liba vagy pihen.
Hozzávalók
- 300 g kelbimbó
- 6 szelet prosciutto
- 150 g sült gesztenye (meghámozva)
- Olívaolaj vagy vaj
Elkészítés
- A kelbimbókat megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízben 5 percig blansírozzuk. Lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd ismét lecsepegtetjük.
- Amikor majdnem készen állunk a tálalásra, egy tepsiben elrendezzük kelbimbókat.
- A prosciutto szeleteket kockára vagy csíkokra vágjuk, és a gesztenyével együtt a kelbimbóhoz adjuk.
- Lelocsoljuk az olajjal, vagy morzsolunk rájuk kevés vajat, és borsozzuk. Sózni nem szükséges, mert a sonka sós.
- A sütő alsó polcára tesszük a tespit körülbelül 10 percre, majd a felső polcon kb egy percig a prosciutto darabokat ropogósra pirítjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu