
A karácsonyi ünnepek után megmaradt sült vagy vákuumcsomagolt főtt gesztenyét számos finom és egyszerű recepthez lehet felhasználni. Advent alatt és után is nagyon jól esik ez a gesztenyés gofri hétvégi reggelire. Juharsziruppal vagy vaníliamártással tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 csésze liszt
- 1 tks sütőpor
- 1 tk növényi olaj
- 1 nagy tojás
- 1 tk vanília kivonat vagy narancs esszencia
- 1 csésze tej vagy más növényi tej
- ½ csésze apróra vágott sült vagy főtt gesztenye
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
- A gesztenye kivételével az összes hozzávalót egy turmixgépbe tesszük, és addig pürézzük, amíg egy sima, sűrű tésztát kapunk. Adunk hozzá még tejet, ha szükséges – sűrű, de könnyen önthető tésztát kell kapnunk.
- Hozzáadjuk a gesztenyét, és pár másodpercig pürézzük – a tésztának kissé darabosnak kell maradnia.
- A gofrisütőt előmelegítjük. Amikor forró, adunk hozzá egy merőkanálnyi tésztát, hagyjuk kiterülni, majd lezárjuk.
- A gofrit a gép használati utasítása alapján ropogósra és aranybarnára sütjük – ez kb 3-5 perc lesz.
- Egy tányérra áttesszük, és melegen tartjuk, amíg további gofrikat sütünk.
- Langyosan tálaljuk
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
