Diétás és egészségtudatos étrendet követők számára hasznos lehet ez a recept, ugyanis szénhidrátszegény, alacsony kalóriatartalmú, glutén- és tejmentes. Továbbá könnyen elkészíthető és nagyon finom! Ez a garnéla párolt póréhagymával és zöldbabbal készül, 15 percen belül az asztalon lehet. Főtt burgonyával, quinoával vagy barnarizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 20 dkg nyers garnélarák (tisztítva és ha fagyasztott, kiolvasztva)
- 1 póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg zöldbab vagy ceruzabab
- ½ dl fehérbor (elhagyható)
- 1 dl alapleves
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- Só, bors
Elkészítés
- Vékonyan felszeleteljük a póréhagymát és a fokhagymát.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és fedő alatt megdinszteljük a póréhagymát körülbelül 5 percig. Hozzáadjuk a fokhagymát és egy percig keverjük.
- Hozzáadjuk a zöldbabot és a bort. Néhány másodpercig hagyjuk buborékolni, amíg a folyadék felszívódik majdnem teljesen.
- Hozzáadjuk az alaplevest, felforraljuk, lefedjük és 2 percig pároljuk.
- A garnélákat a zöldségekre helyezzük, rájuk szórjuk a kaprot, majd leöntjük a citrom levével. Sózzuk, borsozzuk.
- Lefedjük, feljebb állítjuk a hőfokot, és 3 percig pároljuk, amíg a garnélák színe roséra változik.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu