Ez a délkelet-ázsiai stílusú garnéla és zöldbab curry összedobható, miközben a rizst főzzük. Továbbá finom, diétás és egészséges! Tökéletes egy hétköznapi ebédre, vacsorára – de lehet egy thai menü részese is vendégváró alkalmakon.
Hozzávalók
- 1 evőkanál földimogyoró- vagy napraforgóolaj
- 1 kis fej hagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 1 piros chili
- 1 x 400 ml konzerv kókusztej
- 1 lime leve
- ½ teáskanál puha világosbarna cukor
- 1 friss vagy szárított kaffir lime levél
- 200 g zöldbab
- 300 g nyers, megpucolt garnélarák
- 1 marék korianderlevél
Tálaláshoz:
- 1 evőkanál durvára vágott koriander
- ½ piros chili, kimagozva és nagyon apróra vágva
Elkészítés
- Meghámozzuk, majd finoman felaprítjuk a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. A chilit félbevágjuk és kimagozzuk, majd felszeleteljük.
- Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért és a chilit.
- Közepes lángon kevergetve addig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul.
- Hozzáadjuk a kókusztejet, a lime levét, a cukrot és a kaffir levelet. Forráspontig melegítjük.
- Eközben minden zöldbabot 3 darabra vágunk, miután eltávolítottuk a fás végeit, majd a curryhez adjuk, és 5 percig főzzük.
- Beletesszük a garnélarákokat, lefedjük, a hőfokot feljebb állítjuk és kb. 3-5 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt, és belekeverjük a koriandert. Gyorsan visszatesszük a fedőt, és pár percig pihentetjük.
- A tetejére szórt chilivel és korianderlevéllel tálaljuk.
Kapcsoltos receptek
Zest.hu