Ez a garnéla és cékla saláta ideális előételként egy vendégváró menüben, de akár harapnivaló falat is lehet borozgatás mellé. Nagyon könnyű összedobni, de fontos, hogy nyers garnélarákot alkalmazzunk, mert sokkal zamatosabb és puhább, mint a készre főtt. Menta helyett kaporral vagy metélőhagymával is tálalhatjuk.
Hozzávalók
- 10 dkg nyers garnélarák
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 3 db főtt vagy sült cékla
- 4 szál újhagyma
- Menta levelek
- Csepp olívaolaj
Elkészítés
- A fokhagymát felaprítjuk.
- Az olívaolajat felforrósítjuk és a fokhagymát finoman világosra pirítjuk.
- Hozzáadjuk a garnélarákot és a citromlevet. Lefedjük és 2 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- A céklát vékony szeletekre vagy kis kockákra vágjuk, az újhagymát felaprítjuk.
- Mindezeket egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a garnélarákot, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajat és citromlevet csurgatunk rá.
- Mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu