Ez a garnéla, cukkini és paprika wok nem csupán tuti egyszerű, de egészséges. Ideális gyors ebédre, vacsorára rohanós vagy lusta napokon. Tálaljuk tésztával vagy rizzsel.
Hozzávalók
- 1 közepes cukkini
- 15 dkg garnélarák
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 hüvelyk gyömbér, lereszelve
- 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1 piros chili (apróra vágva)
- 2 szál újhagyma
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
- 1 tk szezámolaj
- Néhány csipet szezámmag a tálaláshoz
- 1 lime
- 1 evőkanál szójaszósz
Elkészítés
- Spiralizáló vagy julienne hámozó segítségével hosszú csíkokra vágjuk a cukkinit.
- A paprikát apró kockákra vágjuk, az újhagymát pedig átlósan felszeleteljük.
- A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.
- Egy wokot felhevítünk. Amikor forró, hozzáadjuk a földimogyoró-olajat, és kevergetve kb 30 másodpercig megpirítjuk az újhagymát. Hozzáadjuk a paprikát és 2 percig keverve sütjük, majd hozzáadjuk a gyömbért, chilit és a fokhagymát.
- Pár percig kevergetve sütjük, amíg a paprika megpuhul, majd beleforgatjuk a cukkinit és a garnélarákot, és 3 percig sütjük, amíg a rákok színe rosé lesz.
- Azonnal tálaljuk, friss lime kifacsart levével leöntve és néhány szezámmaggal megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu