Ez a citromos-mustáros futóbab és édeskömény saláta egy nagyon egyszerű tavaszi saláta, amely kimondottan passzol sonka, bárányhús és halak mellé. Buggyantott vagy tükörtojással kiegészítve remek villásreggelire is.
Hozzávalók
- 100 g futóbab
- ½ édeskömény gumó
- 1 tk dijoni mustár
- 2 tk olívaolaj
- 1 tk méz
- ½ citrom leve és reszelt héja
- Só, bors
Elkészítés
- Bab szeletelővel a futóbabot hosszú csíkokra majd vágd félbe vágjuk.
- Forrásban lévő vízbe tesszük, és 2 percig blansírozzuk. Lecsepegtetjük és hideg víz alatt leöblítjük.
- Az édesköményt megmossuk, megtöröljük, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Az édeskömény és futóbab szeleteket egy tálba szórjuk.
- A mustárt, olajat, mézet és citromlevet összekeverjük. Megkóstoljuk és ízlés szerint módosítjuk. Ráöntjük a salátára és óvatosan összeforgatjuk.
- Az édeskömény leveleit felaprítjuk, és a salátára szórjuk a reszelt citromhéjjal együtt.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu