
Ez a fűszeres zöldséges csirkecomb tál egy tepsis egytálétel, amely remek főétel lehet téli családi, baráti összejövetelekre, különösen az ünnepek alatt, ugyanis kellemes karácsonyi illata és íze van! A zöldségféléket módosíthatjuk –édeskömény, cékla, kaliforniai paprika, rutabaga, sárgarépa is jól passzol a receptbe.
Hozzávalók
- 8 db vegyes (alsó-felső) csirkecomb
- 1 nagy fej lilahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- Gyökérzöldségek: 1 paszternák, 2 édesburgonya, néhány szem újburgonya
- 1 marék koktélparadicsom
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ½ tk őrölt paprika
- ¼ teáskanál őrölt gyömbér
- 1 tk szegfűszeg
- 2 evőkanál olívaolaj
- Méz
Elkészítés
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
- A csirkecombokat egy nagy tepsibe tesszük.
- A zöldségeket nagy darabokra, a hagymát gerezdekre vágjuk. Mindezeket a csirkecombok köré tesszük.
- A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és felszeleteljük. Néhányat a csirkecombok bőre alá dugdosunk, a többit a zöldségre szórjuk.
- Az őrölt fűszereket összekeverjük az olajjal, megkenjük ezzel a csirkét és a zöldségeket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A citromot szeletekre vágjuk. A levét a csirkecombokra facsarjuk, majd a zöldségek közé dugdossuk.
- A tepsit a sütőbe tesszük 20 percre.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, és a hőfokot 180 C fokra lejjebb állítjuk.
- A csirkecombokat és a zöldségeket megfordítjuk és megkenjük megint a maradék fűszeres olajjal és/vagy meglocsoljuk a keletkezett szafttal.
- Hozzáadjuk a paradicsomokat.
- Visszatesszük a tepsit a sütőbe, további 20 percig sütjük, majd ismételten megforgatjuk a zöldségeket és a húst.
- Juharsziruppal vagy mézzel megkenjük a csirkecombokat és további 10 percig aranybarnára sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
