Nem léteznek őszi és téli napok sült sütőtök nélkül, amely rendkívül egyszerűen elkészíthető. Csupán megmossuk a sütőtököt, kimagozzuk, felszeleteljük, esetleg olajjal megkenjük és előre bemelegített sütőben puhára sütjük. Sokak azonban hamar megunják a sült sütőtököt – számukra íme egy remek recept és egyéb öntet ötletek, amelyek változatossá teszik a sütőtök ízét..
Hozzávalók
- 1ek olívaolaj
- 1tk aprított oregano
- 1csipet curry por
- 1 csipet kurkuma
- 20 dkg sütőtök
Elkészítés
- A sütőtököt megmossuk, (esetleg meghámozzuk), magozzuk és felszeleteljük vékony csíkokra. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, és egy szilikon ecsettel alaposan megkenjük a szeleteket.
- 200 fokon egy lapos tepsiben 15-20 percig puhára sütjük – közben 1-2-szer meg is fordíthatjuk.
Tippek
- Melegen és hidegen is fogyasztható.
- Remek köretként húsos, halas ételek mellé – de esti snack-ként is tökéletes lehet édesség helyett. Főétel lehet egy vegetáriánus menüben!
- Ideális méregtelenítésre – és diétázóknak, fogyókúrázóknak is ajánljuk.
- Ha meghámozzuk, és apró (2-3cm) kockákra vágjuk, ideális parti falat is lehet!
- Egyéb fűszerekkel is kísérletezhetünk – pl chili, méz és borecet, vagy rozmaring és fokhagyma.
- A maradékból sült sütőtök levest is készíthetünk!
- A sült sütőtök az egyik legegészségesebb őszi étel, így fogyasszuk rendszeresen!
Zest.hu