Ez a fűszeres lencse zöldségekkel kiegészítve egy nagyszerű vegán/vegetáriánus főétel lehet rizzsel vagy kenyérrel tálalva, de köretként is található sült csirke, bárány vagy sertéshús mellé. Nagyon egyszerű elkészíteni, zöld zöldségként használhatunk fodros kelt vagy spenótot.
Hozzávalók
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zellerszár
- ½ pirospaprika
- 1 sárgarépa
- 2 közepes paradicsom (vagy 1 nagy marék koktélparadicsom)
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál paprika (lehet erős is)
- 1 konzerv lencse
- 2 nagy marék szeletelt fodros kel vagy bébispenót
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem vagy mentalevél
- Tálaláshoz almaecet vagy citromlé
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát és a zellert felaprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felhevítünk, és kb 5 percig megdinszteljük a felaprított zöldségeket.
- Közben a sárgarépát és a paprikát apró kockákra vágjuk. Ezeket a hagymához adjuk, átkeverjük és további 5 percig pároljuk.
- A paradicsomot felaprítjuk, majd a serpenyőbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Lefedve 10 percig főzzük, amíg a paradicsom kiengedi a levét.
- A lencsét lecsepegtetjük és a serpenyőbe tesszük. Felmelegítjük, majd hozzáadjuk a káposztát/spenótot és összekeverjük.
- Lefedve további 5 percig főzzük.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve adunk hozzá néhány csepp frissen facsart citromlevet vagy almaecetet.
- Melegen tálaljuk, friss zöldfűszerrel megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu