
A fűszeres indiai palacsinta, Besan Chilla egy különleges ínyencség, amit csicseriborsólisztből, fűszerekből és apróra vágott zöldségekből készítenek, majd vékony palacsintaként kisütnek. Ez egy nyugati változat, mivel kisebb és vastagabb, inkább az amerikai vagy skót palacsintára hasonlít. Továbbá van benne tojás is, de a vegán változathoz ezt el lehet hagyni, vagy lentojás alkalmazható. A besan chilla-t kenyér helyett curryk, levesekkel és egytálételek mellé tálalhatjuk. De remek előételként is mártogatóssal és chutneyval, vagy parti falatként finom feltétekkel.
Hozzávalók
- 1 csésze csicseriborsó liszt (besan gram)
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás (elhagyható)
- ½ csésze görög joghurt vagy növényi alapú joghurt
- 1 tk feketekömény
- 1 tk hagymapor
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriandermag
- ½ teáskanál őrölt gyömbér (vagy 1 tk reszelt gyömbér)
- ½ teáskanál kurkuma por
- ½ teáskanál chili por
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
- Növényi olaj sütéshez
Elkészítés
- Először összekeverjük a joghurtot az összes fűszerrel és a fokhagymával. Hozzáadjuk a tojást vagy lentojást, ha használunk.
- A csicseriborsólisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a fűszeres joghurtot és simára keverjük.
- Kb 5-10 percig pihentetjük.
- Egy palacsintasütőt vagy öntöttvas sütőlapot kiolajozunk és a tésztából halmokat pakolunk rá, amiket hagyunk kör alakúra elterülni.
- Körülbelül 2 percig sütjük őket, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is egy-két percig aranybarnára sütjük.
- Egy tányérra kiszedjük őket, további palacsintákat sütünk a maradék tésztából.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
