
Ez a fűszeres cékla, sárgarépa és lencse krémleves vegán, egészséges és laktató – tökéletes megoldás a téli, tavaszi megfázások ellen. Naan kenyérrel vagy egészséges péksüteménnyel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zeller szár
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es darab kurkuma gyökér vagy fél tk kurkuma popr
- 2 cm gyömbér
- 2 db közepes cékla
- 3 szál sárgarépa
- 750 ml zöldségalaplé (kb.)
- ½ bögre vöröslencse
- 1 marék kapor
- 1 evőkanál almaecet
Elkészítés
- Meghámozzuk felaprítjuk a hagymát, kurkumát, gyömbért és a fokhagymát. A zellert vékonyan felszeleteljük.
- A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd 5 percig megdinszteljük benne a hagymát és a zellert.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és a kurkumát, majd egy percig keverjük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, a vöröslencsét, és egy percig keverjük, majd hozzáadjuk az alaplevest.
- Felforraljuk majd 25-30 percig rotyogtatjuk alacsony hőfokon. Ha túl sűrű, adunk hozzá még alaplevest.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- A leveshez adjuk a kaprot, majd egy botturmixszal addig pürézzük a levest, amíg sima vagy kissé érdes állagú levest kapunk.
- Belekeverjük az ecetet, és kaporral díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
