Ez makrélás tojáslepény tökéletes egy hétvégi reggelire vagy hétköznapi ebédre. Továbbá hidegen is jól tálalható, például egy italozás kisérőjeként vagy piknikre is be lehet csomagolni. 15 perc alatt elkészül!
Hozzávalók
- 1 nagy paradicsom
- 3 szál újhagyma
- 1 füstölt makréla filé
- 2 evőkanál apróra vágott kapor vagy snidling
- 1 zöld chili (elhagyható)
- 5 közepes tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük 5 csipet sóval és a kaporral.
- A makréla héját eltávolítjuk, majd a húsát cafatokra szaggatjuk és a tojáshoz adjuk.
- A paradicsomot, az újhagymát és a chilit (ha használunk) apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot és a chilit, majd néhány percig kevergetjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Beleöntjük hozzá a tojásos keveréket, hagyjuk egyenletesen eloszlani a serpenyőben.
- Lefedjük, és alacsony hőfokon kb 10 percig sütjük, amíg a felülete már nem folyékony.
- Pár percre a grill alá tehetjük a sütőben, ha barnán kedveljük a felszínét.
- Melegen tálaljuk, vagy hűlni hagyjuk és falatnyi kockákra vágjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu