Füstölt makrélát érdemes tartani a hűtőben, mert gyors és egyszerű ételek hasznos alapanyaga lehet. Továbbá nagyon egészséges, mivel olajos hal. Ez a füstölt makréla saláta mindössze 5 perc alatt összedobható – így ideális lusta hétvégi ebédre. Én borsos füstölt makrélát használtam a recepthez, de bármilyen más fűszerezett vagy marinált makréla is jó lehet.
Hozzávalók
- 2 marék saláta levél
- 1 szelet füstölt makréla filé, bőrét lehúzva
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 marék zöld vagy fekete olajbogyó (magozott)
- ½ nyers cékla
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
- A salátaleveleket egy tányérra szórjuk.
- A halat falatnyi kockákra tépdeljük. A céklát lereszeljük. Az újhagymát felszeleteljük, a paradicsomot félbevágjuk.
- Hozzáadjuk a salátához a halat, olajbogyót, újhagymát, céklát, paradicsomot, majd összeforgatjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk az olajjal és balzsamecettel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu