A füstölt makréla egy nagyon hasznos alapanyag laza és finom ételek elkészítéséhez. Ez a füstölt makréla paradicsomos édesköménnyel tálalva ideális egy hétvégi brunchra vagy ebédre. Avokádó szeleteken tálaltam, így alacsony szénhidráttartalmú lett az étel, de lehet tálalni quinoával, kuszkusszal, rizzsel, árpával, hajdinával, pirítóssal stb. Én pikáns, borsos füstölt makrélát használtam a recepthez, de normál vagy egyéb ízesített verzió is jó.
Hozzávalók
- 2 füstölt makréla filé
- 1 édeskömény gumó
- 1 tk szárított majoránna
- 2 közepes paradicsom, apróra vágva
- ½ citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál apróra vágott kapor vagy bazsalikomlevél
- 1 avokádó (elhagyható)
- Só bors
Elkészítés
- Az édesköményt vékonyan felszeleteljük, majd a paradicsomot felaprítjuk.
- Egy serpenyőben egy kis kanál olajat felhevítünk, hozzáadjuk az édesköményt és a majoránnát. Lefedjük, és alacsony hőfokon 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a citrom levét és a héját. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Lefedjük, és alacsony hőfokon kb 10 percig pároljuk, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Belekeverjük a friss zöldfűszert.
- Vékonyan felszeleteljük az avokádót (opcionális), és rátesszük a halat (ha nem kedveljük a bőrét, azt húzzuk le tálalás előtt!).
- A halat a paradicsomos édesköménnyel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu