
Ez a füstölt makréla tojással és lepénykenyérrel tálalva ideális egy húsvéti vagy anyák napi villásreggelire. Még finomabb, ha házi készítésű lepénykenyért készítünk hozzá.
Hozzávalók
- 2 lepénykenyér
- 2 db tojás
- 1 evőkanál kapribogyó
- 2 füstölt makrélafilé
- 5 evőkanál natúr krémsajt
- 1 evőkanál reszelt torma
- ½ citrom reszelt héja és leve
- Salátalevelek
A mustáros mártáshoz:
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál almaecet
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 teáskanál apróra vágott kapor
- Őrölt bors
Elkészítés
- A tojásokat egy kis lábas vízbe tesszük, majd felforraljuk.
- Amint forr a víz, lefedjük a lábast, és lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Pihentetjük 6 percig, majd hideg víz alatt leöblítjük a tojásokat, majd 10 percig hideg vízben tároljuk őket.
- Amíg a tojások pihennek, elkészítjük a mustáros mártást –összekeverjük a mustárt a mézzel, ecettel, olajjal és a kaporral. Frissen őrölt borssal ízesítjük, majd félretesszük.
- A krémsajtot és a tormát a citromhéjjal és citromlével összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megkóstoljuk, és kiegészítjük még tormával, he nem elég pikáns.
- A lepénykenyereket egy serpenyőben átmelegítjük, majd két tányérra tesszük.
- Megkenjük őket a krémsajtos keverékkel, majd egy-egy makréla filét teszünk mindkettőre (a hal bőrét lehúzhatjuk, ha nem kedveljük), majd rászórjuk a kapribogyókat.
- A tojásokat megpucoljuk, majd félbe vágjuk és a hal mellé helyezzük néhány salátalevéllel együtt.
- A tojásokat és a salátát leöntjük a mustáros mártással.
- Tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
