Ez a füstölt makréla és bab saláta a hagyományos Salad Nicoise érdekes változata. Nem fontos mindkét babot használni a recepthez és hozzáadhatunk néhány szem kimagozott olajbogyót is. Pirított bagettel vagy crostinival tálaljuk villásreggelire, brunchra vagy ebédre.
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1 kis fej római saláta
- 2 füstölt makréla filé
- 1 marék bébi paradicsom
- 80 g zöldbab
- 1 bögre lóbab (opcionális)
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Az öntethez:
- 1 tk dijoni mustár
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
Elkészítés
- A tojásokat egy kis lábas vízbe tesszük és felforraljuk. Amint forr, a tűzhelyt lekapcsoljuk, a lábast lefedjük és 6 percig pihentetjük.
- Eközben egy másik lábasban mindkét babot forrásban lévő víz felett 5 percig gőzöljük, vagy forrásban lévő vízben 3 percig blansírozzuk. Lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük őket.
- Közben kikeverjük az öntetet, sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a tojások készen vannak, leöblítjük őket hideg víz alatt, majd egy lábas hideg vízben pihentetjük 5 percig.
- Amíg a tojás pihen, az újhagymát felaprítjuk, a bébi salátát pedig kettévágjuk, hosszában.
- A tojásokat meghámozzuk és félbevágjuk.
- A babokat elosztjuk a tányérok közé, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a tojás- és salátafeleket.
- A hal bőrét lehúzzuk, majd apró darabokra szaggatjuk a húsát. Ezeket az újhagymával együtt a salátán elrendezzük.
- Megszórjuk a zöldfűszerrel, majd lelocsoljuk az öntettel és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu