Ez a füstölt lazacos omlett újhagymával és rukkolával egy rendkívül egyszerűen elkészíthető étel, amely ideális nyári hétvégi reggelire vagy laza ebédre. Adhatunk hozzá kecskesajtot vagy fetát, ha a tejtermékek nem okoznak gondot. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 újhagyma
- 1 bió citrom reszelt héja
- Friss citromlé, ízlés szerint
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- 4 db nagy tojás
- 1 nagy marék vad rukkola
- 4 szelet füstölt lazac
Elkészítés
- Az újhagymát és a metélőhagymát apróra vágjuk.
- Egy kis tálban felverünk két tojást. Hozzáadjuk az újhagymát, citromhéjat és az apróra vágott metélőhagyma felét.
- Egy lapos serpenyőben egy kanál olajat felhevítünk, és beleöntjük a tojásos keveréket, amit hagyunk szétterülni.
- Amikor a felülete már nem folyós, két szelet füstölt lazacot teszünk az omlett egyik felére. Megszórjuk friss borssal és meglocsoljuk egy kevés citromlével. Ízlés szerint egy kis sajtot morzsolhatunk a tetejére.
- A rukkola levelek felét a lazacra szórjuk, majd az omlett másik felét egy lapáttal ráfordítjuk és még pár másodpercig sütjük, majd egy tányérra kicsúsztatjuk és félbevágjuk.
- Még egy omlettet készítünk a másik két tojásból és a maradék alapanyagokból, megismételve a fenti lépéseket.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu