Ez a füstölt lazac, shiitake és avokádó saláta nagyon egyszerűen elkészíthető, így ideális ünnepi villásreggelire vagy ebédre. Előételként is tálalhatjuk egy vendégváró menüben.
Hozzávalók
- 2 szelet füstölt lazac
- 1 avokádó
- 1 citrom
- 100 g shiitake gomba
- 2 újhagyma
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 tk szezámolaj
- 1 evőkanál japán ecet
- 2 tk szezámmag
- 2 marék vízitorma vagy rukkola
Elkészítés
- A nagyobb shiitake gombákat felszeleteljük. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- A lazacot vékony, hosszú szeletekre vágjuk.
- Egy wokban felhevítjük a növényi olajat. Hozzáadjuk a gombát, pár percig keverjük, majd hozzáadjuk az ecetet és a szójaszószt.
- Hozzáadjuk az újhagymát, lefedjük és lejjebb állítjuk a hőfokot. Körülbelül 5 percig pároljuk, vagy amíg a gomba megpuhul.
- Hozzáadjuk a szezámolajat és a szezámmagok felét.
- Közben az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, majd a húsát kockákra vágjuk. Azonnal facsarunk rá citromlevet, nehogy megbarnuljon.
- Egy nagy tányérra szórjuk a vízitormát.
- Hozzáadjuk a gombát, majd a tetején elrendezzük az avokádót és a lazacot. Frissen őrölt borssal meghintjük.
- Meglocsoljuk citromlével, majd a tetejére szórjuk a maradék szezámmagot.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu