Ez a füstölt lazac, avokádó és grillezett édeskömény saláta tálalható előételként egy ünnepi vacsora keretében vagy főételként egy gyors és egyszerű ebédre vagy villás reggelire. Finom, laza, szénhidrátszegény, glutén- és tejmentes.
Hozzávalók
- 1 édeskömény gumó
- 2 füstölt lazac filé
- 1 avokádó
- Friss citromlé
- őrölt bors
- 1 marék vízitorma
- Olívaolaj
Elkészítés
- Az édesköményt függőlegesen hosszú, vékony szeletekre vágjuk, olívaolajjal bedörzsöljük, majd grillserpenyőben puhára és csíkosra sütjük, miközben rendszeresen forgatjuk.
- Közben a vízitormát egy nagy tányérra szórjuk.
- A lazacot vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
- Az avokádót félbevágjuk, magját és héját eltávolítjuk majd vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk a húsát. Azonnal facsarunk rá kevés citromlevet.
- Amikor édeskömény szeletek megpuhultak, egy tányérra kiszedjük és hűlni hagyjuk.
- Az édeskömény, lazac és avokádó szeleteket elrendezzük a vizitormán. Meglocsoljuk olajjal és citromlével, majd frissen őrölt borssal ízesítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu