A fügés, szalonnás tészta kecskesajttal tálalva egy klasszikus olasz recept, amely elsősorban nyár végén, kora ősszel népszerű. Gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető, valójában negyed órán belül az asztalon lehet..
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 1 db mogyoró hagyma
- 6 db füge
- 4 ek szalonna kocka (pancetta)
- 1 bögre csirkeleves
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 kis maréknyi menta levél
- 1 maréknyi bazsalikom levél
- 3 ek puha kecskesajt
Elkészítés
- A tésztát a használati utasítás alapján megfőzzük, lecsepegtetjük, majd fedő alatt melegen tartjuk.
- A hagymát felaprítjuk, majd a szalonna kockákkal együtt, egy serpenyőben kb 3 percig megpirítjuk.
- Közben a fügét falat nagyságú darabokra felaprítjuk, majd a hagymás szalonnához adjuk, átkeverjük kb fél percig.
- Felöntjük at alaplevessel, és belecsavarjuk a citrom levét.
- A zöldfűszereket gyorsan felaprítjuk, a lecsepegtetett tésztával együtt a szalonnás keverékbe forgatjuk.
- Lekapacsoljuk a tűzhelyt.
- Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal.
- Tálalás előtt sajtot morzsálunk rá.
Tippek
- Tálaljuk előételként egy olasz menü keretében (pl egy családi, baráti hétvégé ebéd alkalmával).
- Mivel az étel meglehetősen kiadós, ideális főétel is lehet laza, vagy időszegény hétköznapokon.
- A sajtot még akkor adjuk a tésztához, amikor az forró, így könnyed beleolvadhat a mártásba!
- A fügés, szalonnás tészta egy szuper egyszerű de nagyszerű recept – természetesen pancetta helyett hasonló szalonna kockák is alkalmazhatók.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu