Ez a francia bableves a híres provence-i fehérbableves egyszerű és egészséges változata. Alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató, ezért ideális diétázók és egészségtudatos étrendet követők számára. Elkészítése is nagyon egyszerű, ízlés szerint még fűszerezhetjük egy kis chilivel. Friss és egészséges kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 250 g paradicsom
- 1 evőkanál apróra vágott kakukkfű
- 1 konzerv (400 g) tarka vagy fehérbab
- 600 ml zöldség alapleves
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- sót és frissen őrölt bors
Elkészítés
- A paprikát kimagozzuk és kockákra vágjuk.
- A paradicsomot és a hagymát felaprítjuk.
- Az olajat egy nehéz aljzatú lábasban felhevítjük, majd ebben a hagymát, paprikát és a fokhagymát, közepes lángon körülbelül 5 percig pára pároljuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomot és a kakukkfüvet, és még egy percig főzzük.
- Leöblítjük, majd lecsepegtetjük a babot, és lábasba szórjuk.
- Felöntjük az alaplevessel, felforraljuk, majd alacsony hőfokon 25 percig pároljuk.
- Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a zöldpetrezselymet.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu