Ha egy egyszerű, finom, 10 perces ételt szeretnénk ebédre vagy vacsorára készíteni, ez a folyami rákos és spenótos tészta megéri a próbát. Én egy szuperegészséges, magas fehérjetartalmú edamame & mungo bab fettuccine tásztát használtam a recepthez, de bármilyen más száraz tészta is alkalmazható, beleértve a gluténmentes változatokat is.
Hozzávalók
- 200g száraz tészta, ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- Néhány csipet szárított chili pehely (elhagyható)
- 100 g konyhakész folyami rákfarok
- 4 nagy marék spenót (kb. 150 g)
- 1 db bivaly mozzarella apróra tépve
- ½ citrom reszelt héja és leve
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük.
- Közben egy serpenyőben egy kanál olajat felhevítünk, és ebben megpirítjuk a fokhagymát és a chilit kb egy percig.
- A spenótot megmossuk, majd a fokhagymához adjuk. Ráfacsarjuk a citromlevet, majd lejjebb állítjuk a hőfokot, és fedő alatt pár percig párolójuk a spenótot. Hozzáadjuk a rákokat.
- A tésztát lecsepegtetjük, és belekeverjük a párolt spenótot a citromhéjjal és a mozzarellával együtt. Lefedjük, lekapcsoljuk a tűzhelyt és pár percig pihentetjük, hogy, hogy a sajt megfelelően elolvadjon.
- Közvetlenül tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kapcsolatos receptek
- Gyors tésztalétek
- Mozzarella receptek
- Folyami rák receptek
- Spenót receptek
Zest.hu